ingyenes
webstatisztika
Szállítási információk | Eladó Cialis
Get Adobe Flash player

Szállítási információk

Vásárlás ismertető.

Fizetési módok, termék átadás-átvétel

A rendelését a következő formában lehetséges megfizetni azonfelül kézhez kapni:

RendelésElőreutalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legkisebb az ára, mert a kiküldési, csomagolási, valamint más anyagi terheket cégünk állja.

Postai utánvétellel a csomag átvételekor a postának, vagy a postásnak leróni az áru utánvételi árát, azzal összefüggésben, hogy a postástól magától veszi át a csomagot, vagy a postahivatalban. Az utánvétel összeg kiegyenlítésekor veheti birtokba a megrendelt árut.

Előreutalással történő vásárlás és birtokba vétel: az előre történő utalás olyan nézőpontból lehet előnyösebb, hogy ekkor a postázás díját cégünk fizeti, eszerint jóval kevesebb pénzért megveheti a terméket. Ahogy megérkezett az összeg hozzánk, akkor még aznap postázzuk az árucikket, ekképp 2-3 nap alatt megszervezhető a folyamat, azonfelül kecsegtetőbb árú is.

Előreutalásnál kérjük írjon a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy levelet és akkor mi haladéktalanul közöljük azokat az adatokat elektronikus levélben az Ön számára, amire utalni kell a termék árát. Utalás közleményébe adja meg ugyanazt a nevet és irányítószámot, mint amit a rendelésben is eljuttatott nekünk, így könnyebben beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, egyáltalán ne jelölje meg az utalás közleményének rubrikáiban, egyedül csupán a saját nevét valamint irányítószámát adja meg, amit az igénylés folyamán eljuttatott hozzánk!

Amint beérkezett az utalás (ez általánosságban pár óra, vagy 1 nap), arról SMS-ben értesítenek bennünket, és így aznap már postázzuk is a küldeményt ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, ami egy, illetve maximum 2 nap alatt biztos megérkezik Önhöz, persze tapintatos dobozban.

Postán történő illetve futárszolgálati utánvétellel bonyolított vásárlás valamint birtokba vétel: Az utánvételes kifizetési mód a legközismertebb valamint a leggyakrabban választott. A szállító a megrendelt címre viszi az árut azonkívül az utánvételi költség megfizetésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagban elmondható, hogy 20 000 Ft alattig 1-2 dobozos megrendelés esetében elsőbbségi felárral elküldött termékek összes szállítási, valamint egyéb összege csak 1500 forint. Ez ár fölött, amellett a küldemény súlyának emelkedése következtében, még 1800-2100-2700 forint is lehet a többlet szállítási kiadás. A vásárláskor ezt a szállítási díjat hozzáadja a rendszerünk a termék árán túl, ekképp tisztázhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz a postai kiszállítási díja, vagyis az árucikkel együtt kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét kifejezés azt jelenti igazából, hogy az eladó ráír a csomagra egy utánvételi összeget, amit szeretne, hogy a vásárló az átvétel folyamán fizessen. Az utánvételi összeg a mi esetünkben a termék árából, a postázás díjából, és a csomagolási költségből tevődik össze. Láthatóan ez az utánvéti összeg a megrendelt terméket extra összegekkel növeli, amit a megrendelőnek muszáj megfizetnie. A postai utánvéttel való fizetés esetén a postásnak kell megfizetni a dobozon szereplő utánvéti összeget, és akkor az árut megkapja. Amennyiben nem talál senkit a címen, ír egy értesítést. A következő verziója a postán maradó utánvételi csomag, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiszállításra azonfelül miután Önnek nem szükségeltetik a saját címét megírnia az igényléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postától, hogy csomagja érkezett, ezért Önnek szükséges besétálnia a megadott postacímre továbbá kifizetni az utánvétel összegét. A postahivatalban maradó áru intézése azért nem ilyen egyszerű, ha ezen a módon tervezi kérni a rendelését, mindenféleképpen böngéssze át ezt, mert feltéve, hogy már többszöri alkalommal rendelt ekképp, akkor is megváltoztak a kézbesítési előírásai, amikről itt tájékozódhat bővebben.

Szállítás postahivatalban maradó csomagként

Kérem, okvetlenül olvassa végig ezt a postán maradó felvilágosító részt, mert hiába esetleg Ön eddig is sok esetben is vásárolt postán maradó küldeményt és minden rendben volt, ámde mostanában nagyrészt átalakultak a postán maradó csomagok módjára létrehozott normák!

Ez többnyire a legzűrösebb átvételi mód a benyomásaink alapján, számos okból kifolyólag is.

A kismérető postahivatalok, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban működő postahivatalok nem foglalkoznak postán maradó küldeményekkel, ezért azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy a szóban forgó város, vagy település központi postájára (főpostájára) kérjék a megrendelt terméket, feltéve, hogy megoldható, és máris kevesebb panasz lesz az átvételnél. A postakeresőben az olyan kicsi posták, és plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is fel vannak tüntetve, ahol nem lehet postán maradó küldemény, ezért javasoljuk ne ezeket, hanem inkább a nagyobb (fő) postákat részesítse előnyben!

Temérdek ember nincs tisztában azzal, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetében semmilyen értesítést sem kapnak a postától. Hiszen nem is tudnák hova küldjék az értesítőt, mert az Ön saját címét nem is jelölte meg az igényléskor, hanem pusztán a postahivatal címét vagy számát, amit a postakeresőben választott ki. Ezt bonyolítja még, hogy számtalanszor azt mondják a postára betérő embernek, hogy nem lett elküldve, vagy eltűnt. Az ilyen esetekben kérjük, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüponton át egy pár soros üzenetet, ahol mi elektronikus levélben küldjük Önnek a rendelés alkalmával felvett küldeményt azonosító számot. Ezzel bizonyosan oda fogják adni Önnek az ajánlott küldeményét, amibe a terméket csomagoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem a főpostára kérte postán maradó küldeményként, abban az esetben átviszik az Ön által megadott számú vagy című postára az Ön megrendelt küldeményét. Ha az 1-es számú postára kérte, akkor ott várja Önt az 1-es számú postahivatalban.

Legfőbb teendők: A postahivatalban maradó küldeményeknél sohasem hagynak Önnek értesítőt, ezért Önnek muszáj a rendeléstől számítva 24-48 órán belül bemennie a kért című vagy számú nagyobb postára az adott településen. Amennyiben 7 munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, olyankor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Feltéve, hogy a postahivatalban azt közlik, hogy nem jött meg a küldemény, vagy nincs meg, akkor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután egész biztos elhárul a bonyodalom! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetben kérje vállalatunktól, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehető legrövidebb idő alatt.

Legjelentősebb nehézség a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a beérkezett küldeményt (levél formájában) nem mindig képesek megtalálni azon nyomban a postahivatalban, csupáncsak egy bizonyos küldeményazonosító RAG számmal, amelynél az összes feladott küldemény útvonala nyomon követhető. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám értékelése alapján már 100%-os biztonsággal ki tudják keresni a megadott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és átadják Önnek az elvileg „még be sem érkezett” küldeményt. Sokszor a postahivatalban a kevéske ösztönzés amellett a alacsony fizetések okán, ha nincs közvetlenül könnyen megtalálható helyen a keresett csomag, akkor inkább azt jelentik ki Önnek, hogy nem kapták meg, vagy nem találják. Ez okból fontos a RAG szám, ami egyúttal egy csomag nyomon követési szám. Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levélben kérje el kereskedésünktől.

Az igénylés utáni napon a terméke mindenkor feladásra kerül délután 4 óráig bejelentett megrendelések esetén. A du. 4 óra utáni igényléseket, hogyha még van kapacitásunk, abban az esetben képesek vagyunk kiszolgálni, azonban amennyiben nem áll módunkban, akkor következő nap kerülnek kiküldésre. A postázott bármely csomag teljesen egyedi küldeményazonosító RAG számot kap, emiatt megkereshető a posta számítógépének adatbázisa segítségével.

A postán maradó megrendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a bizonyos küldeményazonosító számot, de e nélkül is befáradhat a postára és elkérheti a csomagját, amennyiben becsületes dolgozók vannak szolgálatban, akkor megtalálják Önnek rövid idő alatt és átveheti.

Ha valamilyen okból mégsem küldenénk ezt a küldeményeket azonosító RAG számot e-mailben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, feltéve, hogy befáradt a postára és ott azt állították Önnek, hogy nem érkezett meg a csomag, vagy nem találják. A KAPCSOLAT menüpontra kattintva küldjön nekünk egy rövid üzenetet!

Azért ennyire lényeges, hogy igazi e-mail címet továbbá telefonszámot írjon be, hogy a kommunikáció sikeres maradjon. Netalán ilyen logisztikai nehézségnél fel tudjuk Önt hívni, hogyha nem reagál a levelünkre.

Hazaszállítás szokásos postai utánvéttel, megadott címre történő kivitellelHazaszállítás szokásos postai utánvéttel, megadott címre történő kivitellel

A szokásosnak azonfelül leggyakrabban előfordulónak számon tartott postai utánvételes csomag lakásra való kivitele folyamán a futár nem túl nagy értéknél (100 000 forintig) kikézbesíti a küldeményt a lakáshoz, és akkor a birtokba vételkor le tudja róni a postai szállítás díját a vevő úgy, hogy ott rögtön a szállítónak kifizeti az utánvételi árat. Az utánvétel ára a rendelt árucikk (ek) árából, a posta- utánvételes, valamint csomagolási költségekből tevődik össze. A rendelésénél amúgy mindenkor odaírjuk a házhozszállítási összeget is részletezve, ekképp elolvashatja, hogy a rendelt árucikk árán túl mennyibe kerül a házhozszállítás.

Házhoz való kiszállításkor utánvétel esetében, ha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a futár, vagy nagyobb értékű az utánvét összege, olyankor általában a helyszínen hagy egy értesítést a postaládában.

Sajnálatosan azt kell az eddigi példák alapján kijelentenünk, hogy a házhozszállítási szolgáltatás nem mindenkor megfelelő, sok esetben értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/futárok nem tudjuk milyen okból kifolyólag, és ilyenkor az általunk feladott küldeményt visszaküldik vállalatunkhoz, mert Ön nem tudhat a csomag kiérkezéséről, mert nem kapott róla értesítőt, hogy ott járt vele a postás/szállító. A megoldás az, hogy a megrendelés után 48 órával maximum, ha nem kézbesítik ki az adott lakcímre a küldeményt, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy üzenetet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító (RAG) számot megírjuk az Ön számára ekkor ezzel minden bizonnyal ki tudják keresni a postahivatalban.

Bármilyen panasz, illetve 2 napnál régebbi megrendelés esetében, amennyiben nem kapta meg a küldeményünket, abban az esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba úgy, hogy küld egy levelet a panaszáról a KAPCSOLAT menüponton keresztül!

Hazaszállítás előre való utalásnál

Ha Ön előre elutalta nekünk az árucikk (ek) árát, abban az esetben az átutalás beérkezése után, amiről rövid szöveges üzenetben tájékoztatnak minket, még rögtön aznap kézbesítjük a csomagot. A küldeményt szokásos külső hatásoktól védett fóliás kíváncsi szemek elől elzárt és nem kitapintható borítékba zárjuk, és nem jelezzük, mit tartalmaz. A diszkrét csomagunk ajánlott levélként kerül feladásra utánvétel nélkül.

Feltéve, hogy talán nem tartózkodott otthon és így a postás/futár nem tudta átadni, olyankor a helyszínen hagy egy értesítőt a Ön postaládájában. Ezzel szükségeltetik bemennie a postára azonkívül birtokba venni az ingyenesen átadott diszkrét dobozú ajánlott levelét.

Feltéve, hogy nem jött értesítés és már több napja igényelte az árucikket, olyankor alighanem a postás vagy a szállító nem hagyott üzenetet az Ön számára, de a postahivatalban benn lesz a küldemény. Ha még így se képesek megtalálni, juttasson el nekünk a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet és mi segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz szükséges kifizetési tudnivalókat ennek az oldalnak a legfelső részén találja meg a Fizetési módnál.

Kézbesítés gyorsasága, ideje, plusz sürgősségi szolgáltatás

A postázás idejének csökkentése, valamint a tisztelt vevő mennél gyorsabban történő ellátása vállalatunk lényegbevágó kritériuma! Természetesen a jutányos házhozszállítási árakat előtérbe helyezve a magyar posta árkalkulációja és időtartama a mértékadó, illetve a futárszolgálat.

A 16 óráig leadott megrendeléseknél aznap megtörténik a dropship, úgymond a csomagok kiküldése. Így az aznapi postára adásnál a postahivatal 24-48 óra leforgása alatt garantálja a csomagok célba juttatását egész Magyarországon belül. Eme időintervallum ténylegesen is is teljesíthető. A szállítmányozási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás teljesítést vállalnak.

Minden csomagot általában normál sürgősségi kiegészítő ellátással vesszük igénybe, amelynek ráadás ára nem haladja meg a 90 forintot se.

Az igénylő igényelhet postai kivételes sürgősségi ellátást is (EMS), ami biztosítja, hogy a még aznap lebonyolított megrendeléseket következő napra a kiszállító vállalat 5600 Ft-os díj fejében a nagyobb városok településeire de. 9-re a kisebb települések esetében maximum déli 12 óráig kézbe adja.

A postahivatal normál elsőbbségi szolgáltatása nem jelenti 100%-ban a másnapi célba juttatást, ezért ha valakinek feltétlenül szüksége van következő nap a termékeinkre, akkor kérhet külön sürgősségi szolgáltatást ún. EMS szolgáltatást, amely esetében a posta biztosítja a következő nap délelőtti kézbe adást.

Postázás díja, utánvételes kiadások, csomagolási kiadások a megrendelésnél

Postázás díja, utánvételes kiadások, csomagolási kiadások a megrendelésnélA postahivatali utánvétellel való fizetés egy borsosabb árú megoldás, hiszen az áru árán túl a postázás díját is a vásárlónak kell állnia, nem úgy, mint az előreutalásnál, mert annál vállalatunk felvállalja az összes házhozszállítási továbbá más hozzá járuló díjakat.

A kézbesítési, becsomagolási, illetve utánvéti kiadás összege átlagban kisebb értékő termékek esetében 1500 Ft alatti.

Az értékesebb, ekképp kissé súlyosabb csomagok esetén 1800-2200-2700 Ft is lehet, de rendeléskor a kézbesítési költséget jelezzük külön az árucikk eladási árán kívül, így pontosan meg fogja tudni, hogy mennyi lesz az egész rendelése összeadva.

Az időszerű szállítási, utánvételes, csomagolási teljes költséget, ami pluszban rájön a termék árára, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer kimutatja az Ön számára.

A lehető legolcsóbb valamint legmegfelelőbb házhozszállítási megoldást ajánljuk Önnek a legnagyobb titoktartás betartásával.

Gondok továbbá teendők az átvétellel, kiszállítással kapcsolatban

Persze a szállítást, azonfelül a feladást is emberek teljesítik, így olykor hibázhatnak. Ezzel nem lehet probléma, mivel minden negatív dologra létezik kiút a „potenciális” kényelmetlen problematikák kivédésére.

Nem pont azt a típusú vagy darabszámú árut kapta, mint amit választott a rendeléskor

Miután online patikánknak napi több, mint száz rendelést kell teljesítenie, ezért lehetséges, hogy valamilyen oda nem figyelés következtében akaratlanul nem annyi mennyiségű vagy nem azt a fajta terméket csomagoljuk be. Ezeknek természetesen rendkívül csekély a valószínűségük, azonban, ha ez megesett Önnel, akkor sincsen baj, mert nincs egyéb dolga, mint a lap alján található üzenetküldő őrlapon küldeni számunkra egy reklamáló üzenetet, amelyet haladéktalanul felderítünk még azon a napon, továbbá hogyha ekképp volt, abban az esetben kijavítjuk a mulasztásunkat természetesen grátisz.

A terméket széttörve vagy kiszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnálatosan a kiküldés alkalmával a nem szakszerűen kezelt amellett házhoz szállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen megsérült csomagokra a posta vállal biztosítékot, cégünk nem tud kárpótlást leróni a más szállító cégek által okozott sérülésekért.

Ezen gond átlag pusztán igen kevés alkalommal lépett fel, pedig a megrendelők szóltak, hogy a buborékfóliás levél szét van szakítva, viszont attól még egyáltalán nem volt baja a terméknek, ezért nem akartak az esetleges kicsi károkon problémázni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Cégünk alaposan ügyel a villámsebes, aznapi dropshipre (házhozszállításra), eszerint naponta postázzuk a du. 4-ig lefolytatott megrendeléseket. Ezeknek 1 illetve maximum 2 nap alatt meg kellene érkeznie az egész hazánkon belül akármerre. Hogyha 2 napon belül nem jutott hozzá a csomagjához, akkor mindenféleképpen tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet juttat el hozzánk a panaszáról, melyben közölje, hogy mely adatokkal valamint milyen fajta árucikket rendelt meg, mely eddig még nem jött meg.

Annak, hogy miért nem kapta kézhez a küldeményét, szerintünk a következő okai lehetnek:

•             Nem dobott be a postás üzenetet, ezért nem sétált be átvenni a postahivatalba, valamint hozzánk visszaküldték a csomagot. Ez a hiba általában a postahivatalban maradó küldemények esetében szokott előfordulni, illetve abban az esetben, hogyha az adott helyen az utánvételt végző kézbesítő postás vagy futár valamint a megszokott postás nem ugyanaz az ember. Így hiába tesz panaszt a már esetleg régről ismert postásánál, hisz nem is ő végzi az utánvétes küldemények hazaszállítási munkáját. Még megszokott címre való házhozszállításnál is megtörténik többször, hogy nem hagynak értesítőt, eszerint Ön nem értesül a csomagunkról és pár nap után visszaküldik a feladóhoz.

Azt javasoljuk, hogy feltétlenül írjon üzenetet nekünk, hogyha a rendeléstől számított legfeljebb két munkanapon belül nem érkezett meg az ajánlva feladott utánvételes küldeményünk, és mi eljuttatunk Önhöz egy küldemény nyomkövetési számot (ún. RAG számot), amire kiadják Önnek értesítés nélkül is a küldeményt. Szóval 48 óránál tovább semmi esetre se várjon, hanem írjon számunkra a KAPCSOLAT menüpont használatával egy pár soros levelet!

•             A küldemény a postán elkallódott. Ilyen esetben Önnek szintúgy jeleznie szükségeltetik számunkra, hogy a küldeményünk nem érkezett meg. Mi utánakeresünk, és feltéve, hogy elkallódott a csomag, akkor ennek az értékét a postahivatal cégünknek visszatéríti, viszont már aznap, amikor ez tudomásunkra jutott továbbá megerősítést nyert, hogy elveszett, akkor mi egyből feladjuk az Ön számára ismét a kért terméket és így a következő napra feltehetőleg oda is ér.

Ilyenre egyébiránt egyszer volt mindeddig példa. Az a fő, hogyha nem érkezett meg a küldemény, abban az esetben mindenféleképpen írjon számunkra, mert abban biztos lehet, hogy elküldjük még azon a napon adu. 4 óráig leadott megrendeléseket!

•             Nem lett elküldve a küldemény.

Világhálón működő patikánknak minden esetben rendelkezésre áll raktáron bármilyen mennyiségű készlete, így szinte bizonyos, hogy nem fordulhat elő, hogy kifogyunk a készítményekből, és nem tudjuk feladni a rendelt termékeket. Esetleg bekövetkezhet az, hogy a megrendelés kivitelezése után valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja az igénylést nekünk. Ilyesmire még nem volt egyáltalán példa.

Küldemény nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, ún. RAG szám elküldése Önnek elektronikus levélben, amennyiben nem találják a csomagot

Hogyha azt az információt kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, akkor közel bizonyos lehet abban, hogy a postán elhányódott a csomag. Ilyenkor egy ún. küldeményeket azonosító RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert minden csomagnak van egy saját azonosítószáma, és az alapján már meg tudják találni az Ön csomagját a postán a számítógépbe begépelve. A küldemény nyomkövetési RAG szám megmutatását, illetve bemondását mindenkor a postán szükségeltetik lefolytatni, és nem a postásnak/futárnak megmondani, hogy keressen utána.

Ez a küldemény nyomkövetési szám mindig két betűvel indul valamint 14 számból álló számsor követi. A 2 betű, amikkel kezdődik, az „RL” és utána 14 darab szám.

A csomagját délután 4 óráig bejelentett megrendelésnél még azon a napon postázzuk, és így 1-2 nap múlva már kézhez is kapja. Hogyha maximum két nap leteltével nem kapta meg, akkor mindenféleképpen küldjön nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet a panaszával –  adatainak feltüntetésével,  és mi azon nyomban választ küldünk valamint elküldjük Önnek ezt a bizonyos csomagokat nyomon követő RAG számot. Eme RAG számmal ha befárad a postahivatalba, ahol ezzel már a számítógépbe beütve egyértelműen tudják, melyik küldeményről van szó, valamint kikeresik az Ön számára.

Tapintatosság, küldemény látványa- esztétikuma

Gyógyszerkereskedésünk elengedhetetlen követelménye a diszkréció! A megrendelése egyáltalán nem fog kiderülni harmadik fél felé, azt más embernek nem adjuk át. Majdnem minden illetőnek komoly nehézséget okoz, hogy hova is rendeljék a küldeményt, nehogy valaki is rájöjjön. Még a szüleinél vagy más közös háztartásban él valakivel és ezért nem óhajt kényelmetlen kérdezősködéseket, ekképp bukkan fel a kérdés, hogy hová rendeljem a küldeménytő

A megoldás igen könnyű továbbá természetesen a legdiszkrétebb. A postahivatalba postahivatalban maradó csomagként. Az okból is roppant megfelelő ez a lehetőség, mert így Önnek még a saját lakcímét sem kell nekünk megadnia, hanem csak annak a postahivatalnak a számát illetve a címét (minden nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresőnkből fog tudni kikeresni. Azért ez nem ennyire áttekinthető, jó pár információ és dolog van a postahivatalban maradó csomagoknál. Ha postahivatalban maradó csomagot szándékozik választani, értsd, hogy a postán benn maradjon a csomagja és ne szállítsák haza, akkor ezt mindenképpen tanulmányozza át részletesen: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A csomag illetőleg a küldemény kinézete

A házhoz szállított küldemények külseje továbbá kinézete eléggé puritán, semmi nem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk oda a kellemetlen kérdezősködések mellőzése végett. A csomagot szokásosan, mint levelet adjuk fel, mert ekképp jutányosabb a csomagénál. A küldemény (levél) egy légbuborékos fóliával bélelt boríték, melyet még kitapintani se lehet, azonfelül eszerint nem szokott sérülni sem a levél tartalma, nálunk például a gyógyszerkészítmények.

A kisebb árú illetve súlyú- illetőleg térfogatú igényléseket tehát egy béléssel rendelkező levélben adjuk postára, amelynek kinézete a következő képen látható:

A komolyabb árú, illetve nehezebb, nagyobb térfogatú rendeléseket dobozban postázzuk.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor megadott telefonszámon

A megrendelésben megírt telefonszámon csupáncsak teljesítési, szállítási probléma alkalmával hívjuk fel a legvégső esetben, amennyiben leveleinkre nem válaszol semmit. Az igénylés tudomásul vétele miatt semmilyen esetre sem értesítjük telefonon, hanem pusztán egy visszaigazoló e-mailt írunk az Ön számára.

Esetleg abban az esetben hívnánk fel Önt, hogyha sürgős házhozszállítást kíván másnapra. Hogyha tán a közölt igénylési adatokból hiányzik valami, aszerint nem tudunk eleget tenni a megrendelésnek. A telefonhívásnál mindig az igénylést leadó személyt kérjük telefonhoz, és meggyőződünk afelől, hogy ki az, akivel beszélgetünk, továbbá amennyiben a neje illetve valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját, abban az esetben se aggódjon pusztán egy eltévedt hívás voltunk egy rejtett számon, amit nem is tudnak visszahívni, vagy visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kellemetlensége! Eszerint a diszkréció teljes.

Jótállás

Gyógyszerkereskedő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosultságával bír, továbbá valamennyi termékére pénz visszafizetési vagy csere biztosítékot garantál tisztelt vásárlóinak!

Netes patikánkban nem fordul elő semmilyen körülmények között sem, hogy a jogosulatlan gyógyszerárusokhoz hasonló módon leutánzott termékeket adjunk el Önnek. Cégünk jó híre, hiteles működtetési tanúsítványa, világhálós gyógyszertári valamint gyógyszer értékesítési jogosultsága végett sem engedhetné meg, hogy leutánzott tablettákat forgalmazzon, mert akkor bevonnák a cég minden jogosítványát. Elvennék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszergyártó céggel, 895 normál gyógyszertárral állunk szerződésben. Továbbá még 18 államban léteznek jól prosperáló világhálón működő patikáink.

Itt leírjuk Önnek azt a három legjelentősebb szövetséget valamint testületet, amik a gyógyszerkereskedések, amellett netes gyógyszerkereskedések működését, ellátását, amellett az igényelt, illetve kiadott medicinákat bevizsgálják és figyelemmel követik, gyenge színvonal esetében felfüggesztik a gyógyszerkereskedés működtetését, azonfelül bevonják az üzemeléshez kellő jogosítványait.

Amennyiben a Kapcsolat menüpontra rákattint, akkor előjönnek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk továbbá az online gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legmagasabb szintű nemzetközi gyógyszer ellenőrzési szervezetek érvényes hozzájárulásai. Az engedélyekről nézhető képeken láthat majd domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, amit azért kellett rátennünk, hogy a törvénysértőn kereskedő, hamisított szereket árusító netes boltok ne tudják lemásolni e legális engedélyek okiratait, azonfelül átírni a sajátjukra.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontra kattintva ellenőrizhetőek valamennyi hivatalos adatunkkal együtt.

Eme hivatalos okmányok áttanulmányozásával már kitisztulhat Ön előtt a kép, hogy kereskedésünk egy engedéllyel kereskedő internetes gyógyszertár, és nem csak a tucatnyi törvénybe ütköző nem valódi gyógyszer értékesítő honlapok egyike, amelyekre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Cégünk ezen kívül csere jótállást, végső esetben pénz visszaadási jótállást is garantál minden készítményére, az alábbi jótállási körülmények mellett, hogyha:

•             Ön elmúlt 18 éves.

•             Ön nem alkalmazott drogot, tudatmódosító anyagot szedés alatt és előtte.

•             Ön betartotta a tablettára vonatkozó használati utasításokat teljességgel.

•             Ön nem használt koffeint, taurint, és/vagy alkoholt tartalmazó élelmiszert, innivalót, vagy egyéb különböző fogyasztási cikket a medicina szedése alatt és/vagy előtt.

•             Ön nem érintett vese, szív, máj, tüdőbetegségben, azonfelül nem alkalmaz erre készítményeket.

•             Ön nem szed nitrátot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, erős vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó gyógyszerkészítményeket.

•             Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs semmilyen pszichiátriai gondja, továbbá nem alkalmaz antidepresszánsokat.

•             Önnek önhibáján kívüli okokból nem használt ez a készítmény.

•             Ön beleegyezik abba, hogy IP címét, azonfelül személyes adatait szerverünkön tároljuk.

Ha eleget tett eme pontok kívánalmainak, valamint az orvosság önhibáján kívül nem segített az Ön számára, visszatérítjük a tabletta árát, vagy esetleg kicseréljük egy másik alapanyagú termékre elsőként.

Pénz visszaadási, illetve csere biztosíték teljesítése gyakorlatilag

Ha felmerült, hogy Ön minden előírást betartott és még úgy sem hatott a gyógyszerünk, akkor dönthet, hogy a pénzét szándékozza megkapni, vagy kicseréljük a medicináját egy más alapanyagú patikaszerre. Alapesetben kínálunk az Ön számára egy más hatóanyagú cserekészítményt, melyet teljesen grátisz kézbesítünk Önnek. 99 %-ban a más alapanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert előfordul olyan eset hallatlanul ritkán, hogy egy hatóanyag valamilyen okból nem használ valakinek. Azonban amennyiben kipróbál egy további alapanyagú patikaszert, abban az esetben megdöbben az eredménytől, azonkívül biztos máshogy fordul gyógyszerkereskedésünkhöz.

Hogyha vissza szándékozza igényelni az árát

Abban az esetben nincs más dolga, mint, hogy juttasson el nekünk a Kapcsolat menüponton át egy reklamációs levelet, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, azaz egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, küldjön el a vállalatunknak egy kérvényező levelet postai úton arra a névre valamint címre, amelyről a csomagja jött. Ebben a levélben azt kérjük, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, azonfelül a meglévő bonyodalmát a gyógyszerkészítménnyel összefüggésben. Kérjük, írja oda ebben a kérvényben, hogy miféle eredményt, azonfelül mellékhatást észlelt a tabletták alkalmazásakor, illetve az összes, a hatással összefüggő tettét. Pl. fogyasztott-e kávét, vagy alkoholt a szedése előtt illetőleg alatt, illetve alkalmazott-e egyszerre vele egyéb orvosságokat, és hogy hányadik évében jár. Ha elküldte ezt a papír alapú kézzel írt levelet a kiszállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra kérjük, juttasson el nekünk megint a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet, amire 24 órán belül felelünk.

Ha megérkezett vállalatunkhoz a kézzel írt levele és átnéztük (4-10 nap), azután megvizsgáljuk az esetet, azonfelül ha Ön az ismertető alapján járt el azonfelül az összes alapvető utasításunkat komolyan vette, abban az esetben jogosult a jótállásra, ekképp visszafizetjük Önnek a pénzét! Nagyon kérjük, ilyen esetben ne felejtse el a kézírásos levelében jelezni az átutaláshoz szükséges alapvető adatait. Csupán kézzel írt üzenetet hagyunk jóvá, miután azt le kell fénymásolnunk továbbá be kell vinnünk a központba az adminisztráció okán. Feltéve, hogy bármelyik adatot nem adja át, ami szükséges a pénz visszatérítési jótállás teljesítéséhez, akkor az utalást nem tudjuk elvégezni. Elsőnek, kérjük, postázza vissza nekünk a megrendelt gyógyszerét, ami hatástalan volt, és mi megvizsgáljuk, hogy vállalatunktól származik-e. Kiszállítás előtt minden esetben egy jól elrejtett megjelölést teszünk a termék levelére, dobozára, ezért megismerjük, amennyiben nem cégünktől származik a visszaadott medicina. A pénz visszafizetési garanciát csupán abban az esetben tudjuk érvényesíteni, amennyiben a szer buborékfóliás leveléből mindössze szigorúan maximum egy tabletta nincs benne, illetve zselékészítmény esetén egy tasak. Hogyha egynél több szem nincs meg, abban az esetben nem tudjuk egyik féle jótállást sem megadni az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Ha Ön a garanciáját érvényesíttetni szeretné, akkor kérjük, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva juttasson el nekünk egy levelet, csatolva hozzá a Claims Identification Number-t, úgymond egy egyedi panaszbejelentő azonosító számot, azonkívül tüntesse fel a bankszámlaszámát valamint az utaláshoz fontos minden adatot. Feltéve, hogy ezeket az adatokat délután 4 óráig elküldi számunkra, abban az esetben még aznap megtérítjük a kifizetett összeget, mely egy nap alatt jelentkezik a számlaszámán. Erről az eseményről egy képernyőmentést tárolunk el, ha netalán nem hinné el nekünk, hogy utaltuk a pénzt az Ön számára. A rendelés elküldésével ezeket az előírásokat Ön elfogadja.

Ha ki szeretné cserélni a terméket

Hogyha Önnek valami folytán nem volt eredményes a házhoz szállított szer, vagy nem reagált pozitívan éppen arra a hatóanyagra, viszont a pénzvisszafizetéssel nem megy semmire, hanem szívesebben próbálkozna egy más hatóanyagú szerrel, abban az esetben kérjük, juttasson el számunkra egy panasztevő levelet a KAPCSOLAT menüpontban. Ilyenkor adunk egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosító számot.

Aztán küldjön nekünk egy kézírásos offline kérelmet arra a névre és címre, amely az igényelt termék kézhez kapásakor annak küldőjeként rá volt írva! Eme levélben kérjük, írja bele az Ön kedves nevét, személyes adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre küldjük pontosan a csere gyógyszerkészítményt valamint azt is, hogy mire szeretné, hogy kicseréljük a gyógyszerkészítményt! Alapvetően felajánlunk Önnek a tudásunk alapján egy más alapanyagú gyógyszerkészítményt, mely cégünk szakemberei szerint már bizonyosan sikeres lesz. Ha a 2 gyógyszer ára nem teljesen azonos, ez átutalással, egyeztetést követően kivitelezhető.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs egyéb tennivalója, mint hogy elküldi postán ajánlott levélként, a kézírásos papír alapú kérelmet (benne az adataival, telefonszámával, a kicserélendő gyógyszerkészítmény nevével, a Claims Identification Number számával, nevezetesen az egyedi panaszbejelentő azonosító számával egyetemben); amellett a rendelt csomagján szereplő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a cégünk) a felnyitott azonkívül megmaradt patikaszert szíveskedjék visszaküldeni.

Hogyha megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a visszaküldött szer, az Ön személyes adatai azonkívül a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk és egy-két napon belül a levélben szereplő adatok szerint postázzuk Önnek a csere gyógyszert. A saját kézzel írt offline (papír alapú) kérelem a célból lényegbevágó, mert cégünknek le szükségeltetik fénymásolni a számunkra küldött levelét azonkívül el szükségeltetik küldenünk a központba az irat feldolgozása végett.